Quick morgen-smoothie

DIY Coffee Body Scrub

DIY, coffee, body scub, gør det selv, kaffe, kaffegrums, coffee grounds, healthy, zero waste, organic

Mandag kan godt være en hård dag at komme igennem! Derfor planlægger jeg altid et eller andet, som jeg kan se frem til (så slipper dynerne lettere deres kram, det lover jeg). I dag står den så på hjemme-spa, en god blanding af et varmt bad, levende lys, god musik og forkælelse af kroppen. For at jeg, og menneskene omkring mig, skal komme levende igennem mandagen, ser du mig gerne gå turen fra skrivebordet til kaffemaskinen en anelse hyppigere end normalt. MEN det kan der sagtens komme noget godt ud af, udover hjertebanken og let rystende hænder.

DIY, coffee, body scub, gør det selv, kaffe, kaffegrums, coffee grounds, healthy, zero waste, organic

 

Hovedingrediensen i denne scrub er nemlig resterne fra mandagens ture til kaffemaskinen. Så uanset om dullehylden derhjemme ser tom ud, så kan alle være med. Dette er min opskrift på en nem DIY (do it yourself) body scrub, de fleste har nedenstående igredienser i køkkenskabene i forvejen, så er det blot at stjæle lidt kaffegrums med hjem.

DIY, coffee, body scub, gør det selv, kaffe, kaffegrums, coffee grounds, healthy, zero waste, organic

OPSKRIFT: 

  • 2 spsk. kaffegrums
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. honning

DIY, coffee, body scub, gør det selv, kaffe, kaffegrums, coffee grounds, healthy, zero waste, organic

Kaffegrums: Fungerer rigtig godt til exfoliering! Den fjerner de døde hudceller på hele kroppen og sætter gang i blodcirkualtionen.

BONUS: Kaffegrums siges at være godt i kampen mod cellulites (what?s not to like). Nok mest en midlertidig effekt, men ikke desto mindre hjælper koffeinen og antioxidanterne i kaffen på synligheden af cellulites.

MINUS: Tjek væggene og gulvet efter brug, så ved du hvad jeg mener (det er nu relativt nemt at vaske væk med bruseren?)

Olivenolie: Olivenolie har været brugt til hudpleje i mange år, den trænger godt ind og efterlade huden blød og smidig. Lader du blandingen sidde lidt inden du skyller, behøver du ikke at påføre yderligere olie eller creme efter badet.

Honning: Honning er også blødgørende og virker antibakterielt på huden. Jeg bruger økologisk raw honning.

DIY, coffee, body scub, gør det selv, kaffe, kaffegrums, coffee grounds, healthy, zero waste, organic

 

Brugsanvisning: Start med et varmt bad så kroppen kan slappe af og porerne i huden åbner sig. Vask håret og put evt. en hårkur i håret, som alligevel skal sidde og virke. Sluk vandet og gå i gang med at massere scrubben i cirkulærer bevægelser. Du kan enten bruge hænderne eller en vaskeklud. Lad sidde i 3-5 minutter inden du skyller.

DIY, coffee, body scub, gør det selv, kaffe, kaffegrums, coffee grounds, healthy, zero waste, organic

 

Holdbarhed: 2-3 dage på køl. Det er helt naturlige ingredienser, holdbarheden er derfor ikke den bedste. Til gengæld er der plus på samvittighedskontoen med genanvendelsen af kaffegrumsen, og tanken om et helt rent naturprodukt til din hud (uden tilsætningsstoffer).

 

 

TIP: Er du Nespresso fan som jeg, så fortvivl ikke, kapslerne kan sagtens bruges. Du skal blot klippe rundt i kanten af kapslen, så er den lige til at åbne. BONUS: Deres kaffegrums er også lidt finere og egner sig derfor godt til ansigtet.

TIP: Frisk-grinded kaffe indeholder mere koffein og flere antioxidanter end den brugte, men er knap så genbrugs-agtig?

TIP: Du kan vælge at tilsætte lidt æteriske olier, hvis du ikke er vild med kaffelugten.

Personligt synes jeg, at en god omgang træning inden er helt perfekt! Så starter du også ugen med rigtig god samvittighed, og når hovedet endelig rammer puden, er det med en træt krop og utrolig blød hud? Alle ingredienser jeg har brugt er økologiske (bortset fra Nespresso kapslen).

Glædelig mandag!

DIY, coffee, body scub, gør det selv, kaffe, kaffegrums, coffee grounds, healthy, zero waste, organic

   

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quick morgen-smoothie